Muumimuki-kokoelmat

Muumimuki-keräilijöitä on laidasta laitaan. Joku pitää siitä että käytössä on Muumimukeja mutta joku haluaa saada ihan kaikki ja varjelee aarteitaan huolellisesti vitriinissä.  Saimme sivuillemme erilaisia kokoelmia. Jokaisella keräilijällä on oma tarinansa. Mistä keräily alkoi ja milloin – Miten tähän on tultu?

Tässä muutamia tarinoita….

muumimuki_kokoelma_vitriini_keräily_mukit

Piia aloitti keräilynsä vuonna 2007 muutamasta mukista. Facebookin Osta/Myy/Vaihda Muumituotteita ryhmä perustettiin vuonna 2010 ja Piia päätti liittyä ryhmään. Tämän jälkeen keräily alkoi kasvamaan ja kuvan vitriini upeine Muumi-tuotteineen on siitä tulos. Joka vuosi tulee hankittua Muumien lisäksi myös uusi vitriinikin joten keräily jatkuu. Piian oma lempimuki on ehdottomasti ruskea Nipsu.

Riitta Murtorinne

Riitta aloitti keräilyn 2006 ja useita mukeja on kerääntynyt ja mukien lisäksi keräilynä on muutkin Muumi-tuotteet.
Ensimmäiset Muumimukit tuli ostettua jo 90–luvun alussa lasten syntymien kunniaksi.

mirjami_muumimuki_kokoelma

Mirjamilla on ollut aika hurja tahti kokoelmansa kanssa koska keräilyä on ollut vasta vuodesta 2012 kun esikoinen syntyi. Yhdestä sesonkimukista siis alkoi ja nyt hän kerää jo tuplana kun toinen lapsi syntyi.

Riitta muumimukit kokoelmaRiittan Muumimuki-innostus alkoi Ruskeasta Nipsu-mukista minkä hän sai äitienpäivälahjaksi vuonna 2000.  Varsinaiseksi keräilyksi tämä meni vasta kun kesällä 2010 kun sesonkimukina julkaistiin Ruusutarha.

Haluatko sinäkin oman kokoelmasi julkaistavaksi sivuillamme? Lähetä meille asiasta palautetta.