Vaatteet kuin aatteet – Muumivaatteet suomalaiselta HuiGeelta!

Kulutuskäyttäytyminen on pikkuhiljaa muuttumassa vaatteissa. Vuosikymmenien ajan vallinnut ”Fast fashion” on siirtymässä syrjään ja tilalle syntyy entistä enemmän vaateyrityksiä, joiden arvomaailma on jotain ihan muuta kuin tuottaa paljon ja halvalla. Vaatteiden ekologisuus ja muutoinkin alkuperä ovat alkaneet kiinnostamaan kuluttajaa entistä enemmän, ja moni kuluttaja selvittääkin jo vakiona, missä vaate on valmistettu? Ja mistä materiaalista se on tehty? Kuka on vaatteen takana? 2010-luvun kuluttaja, kun ei enää tyydy siihen että vaate vain näyttää hyvälle. Muutos on jo tapahtunut ja se näkyy jo monen kuluttajan ostokäyttäytymisessä.

Porilainen yritys Huigee Organics Oy, paremmin tunnettu brändi nimeltään HuiGee on ensiaskeleistaan alkaen vaalinut näitä arvoja. Vuonna 2017 myönnetty lisenssi valmistaa Muumivaatteita, on tuonut mahdollisuuden kuluttajalle saada vaatteita, joissa seikkailevat Muumit mutta myös vaatteiden valmistuksessa ja yrityksen toiminnassa vastuullisuus on otettu heti alkumetreiltä huomioon. Mitään tietoja ei ole piilossa kuluttajalta vaan kaikki tuotanto on täysin läpinäkyvää ja vastuullista. HuiGeen tyyliä on käyttää kuoseissaan runsaasti alkuperäisiä Tove Janssonin kirjakuvituksia.  Kaikki persoonalliset kuosit suunnitellaan niiden pohjalta Suomessa ja suunnitteluun osallistuu koko HuiGeen tiimi. Vaatteet valmistetaan kahdessa eri paikassa, osa Suomessa pienompelimossa ja osa suomalaisomisteisessa yrityksessä Portugalissa. Viimeisen vuoden aikana, on tuotantoa siirretty paljon jo Suomeen ja tavoitteena HuiGeella onkin saada mahdollisimman paljon tuotteita, mahdollisimman läheltä.

Vaatevalikoimaan kuuluvat tällä hetkellä naisten ja lasten sisävaatteet, sekä niihin sopivat asusteet. Kuoseja käytetäänkin ”vauvasta vaariin” ajatuksella, joten on helppo äitien ”samistella” lasten kanssa. Lapselle vaikkapa mekko ja äidille samasta kuosista huivi. Yhdistelmiä on helppo tehdä kun tutustuu HuiGeen valikoimaan.

Jos olet kiinnostunut ekologisista Muumivaatteista niin täältä voit katsoa HuiGeen uusimmat Muumi-vaatteet.