Hurraa! 2012

  • Valmistusvuosi: 2012
  • Englanninkielinen nimi: Hurray!
  • Hinta-arvio: 40-45 (ilman tuotelappua), 60-70€ (lapun kanssa)
  • Arabian tuotekoodi: 186407
Osasto:

Kuvaus

Taiteilija ja kuvittaja Tove Slotte on valinnut Hurraa!-mukin koris­teen Tove Janssonin vuonna 1960 ilmestyneestä kirjasta ’Kuka loh­duttaisi Nyytiä?’. Kirjassa oleva alkuperäinen piirros puistossa juhlivista Muumilaakson asukkais­ta sopi hyvin kuvaamaan maail­man design-pääkaupunkivuoden tunnelmaa Helsingissä.

Iloisen koristeen taustalla on hel­lyttävä ja myötätuntoa herättävä tarina yksinäisestä ja pelokkaasta pojasta, Nyytistä, joka yrittää löy­tää paikkaansa maailmassa. Nyyti kulkee maailmalla varovai­sesti ja peläten kaikkia Muumi­laakson asukkeja, kunnes saapuu Hemuleiden puistoon keskelle met­sää.
Öinen musta metsä on valais­tu kirkkailla juhlavaloilla. Metsän puiden alla karkeloi valoloisteessa koko Muumilaakson väki. Karusel­lit pyörittävät Homssuja ilmapal­loineen. Iso Hemuli puolestaan on kiinnostunut keräilijän tarkkuudella isosta pannukakustaan ja ahmii sitä hilloineen päivineen.

Nyyti kokee löytäneensä ihmeel­lisen maailman. Kun hän iloitsee oivalluksestaan, hänen luokseen lipuu pullo, jossa on täytteenä kirje yksinäiseltä Tuittu-tytöltä. Käy ilmi, että Tuittu on Mörön vankina. Tämä saa Nyytin rohkaistumaan ja tulistumaankin. Tuittua täytyy auttaa. Hän etsii Mörön ja on valmiina taisteluun. Pienen sota­tanssin jälkeen Nyyti puraisee kipakasti Mörön häntää. Mörkö luimii pakoon vuorten taa ja Nyyti ja Tuittu rakastuvat ujosti, mutta ensisilmäyksellä. Taas juhlitaan – nyt on Nyyti ja Tuittukin mukana!

Mukia oli saatavilla vain WDCH 2012 -vuoden ajan.
Muumi-mukien sarjassa muki on hieno muisto Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi. Hurraa Helsinki!

Lähde: Umami.fi 17.12.2011 otsikolla ’Maailman Design-pääkaupunki on Helsinki’
http://umami.fi/vapaa-aika/news/maailman-design-paakaupunki-on-helsinki/

Mainokset