Iltapurjehdus 2010

  • Valmistusvuosi: 2010
  • Englanninkielinen nimi: Night Sailing
  • Hinta-arvio: 90-100€ (ilman tuotelappua), 110-130 € (tuotelapun kanssa)
  • Arabian tuotekoodi: 005564
Osasto:

Kuvaus

Muumit merellä – iltapurjehdus 65 vuoden kunniaksi 
Tove Janssonin ensimmäinen muumikirja, Muumit ja suuri tuhotulva – Småtrollen och den stora översvämningen, ilmestyi 65 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon Argoshallissa järjestetään Muumit merellä -näyttely 19.2.-28.2.2010. Näyttelyssä esitellään Arabian tekemä juhlavuoden Iltapurjehdus-muki. 

Meri oli lähellä Tove Janssonin sydäntä, minkä vuoksi Moomin Characters valitsi 65-vuotiaiden Muumien juhlavuoden teemaksi Itämeren ja sen suojelun. Arabia ja Stockmann ovat Muumien juhlavuoden yhteistyökumppaneita. Arabia juhlii Muumien merkkipäivää Iltapurjehdus-mukilla, joka on ensiesittelyssä Argoshallissa Muumit merellä -näyttelyssä. 

Nykyisin Arabian muumiastiat koristelee taiteilija Tove Slotte. Ennen kuin hän alkaa piirtää muumikoristeita hän perehtyy tarkasti Tove Janssonin originaalikuviin ja tarinoihin. Tove kertoo juhlavuoden mukin aiheen lähtökohdista: 

Meri ja saaristo olivat erittäin tärkeitä Tove Janssonille koko hänen elämänsä ajan. Hän myös sijoitti Muumilaakson aivan meren läheisyyteen. Muumit ovat taitavia uimareita ja purjehtijoita. Meri on heille tärkeä: merenrannalle tehdään retkiä, meressä pestään matot ja joskus astiatkin, rannalta poimitaan näkinkengät puutarhan koristelemiseksi. 

Meri tuo heille ajoittain iloisia yllätyksiä – aarteita, ajopuita ja laatikoita, joista löytyy whiskyä ja trooppisia siemeniä. Muumipappa haikailee aina merelle, jossa hän seikkaili nuorukaisena. Ja juuri tuo meri toi hänelle yhtenä myrskyisenä iltana Muumimamman. 

Iltapurjehdus-muki poikkeaa varsin paljon Arabian muumikokoelman aiheista. Tähän Tove Slotte pyrki tietoisesti mukin teemaa suunnitellessaan. 

Mukin koristeen teemaksi muodostui aika luontevasti meri, vaikka alussa pohdin ja piirsin myös muita aiheita. Kuvaan olen yhdistänyt elementtejä kolmesta eri Tove Janssonin piirtämästä kuvasta. Kokonaisuudesta halusin luoda tunnelmallisen kuvan merestä auringonlaskun aikaan. Muumihahmot näkyvät pienempinä kuin yleensä muumiastioissa ja jopa vain silhouettikuvana. 

Jokaisesta myydystä Arabian Iltapurjehdus-mukista lahjoittiin 3 euroa WWF:lle Itämeren suojelemiseen. Mukia valmistettiin ainoastaan Muumien 65-vuotisjuhlavuonna 2010.

Arabian Iltapurjehdus-mukin hinta oli 29,90 euroa. Muki oli myynnissä seuraavissa kohteissa juhlavuoden ajan: Stockmann, Moomin Shopit, Tallink Silja, Finnair ja Iittalan myymälät.

Lähde: Arabia -internetsivu, lehdistötiedote
http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/lehdisto_lehdistotiedote?open&db=2010&id=D53F8A1E0BFE286BC22578D90031AD76

Mainokset