Talvimetsä 2012

  • Valmistusvuosi: 2012
  • Englanninkielinen nimi: Winter Forest
  • Hinta-arvio: 40-50€
  • Arabian tuotekoodi:  018690

Kuvaus

Mukin koristeen inspiraationa toimi Tove Janssonin vuonna 1963 kirjoittama jouluinen kirje englantilaisille lapsille,
jotka olivat kirjoittaneet joulupukille Suomeen.

Muumilaakson talvi on erikoinen, sillä tänä talvena muumit eivät nuku talviunta. Tilanteesta ottaa hyödyn irti Muumipapan täti, joka on tullut muumitaloon kylään. Hän haluaa opettaa muumiperheen nuorimmille moniakin asioita, mutta erityisesti hän haluaa opettaa muumiperheelle, mistä joulussa on kyse. Muumeille joulu kun on vallan vieras käsite. Siitä huolimatta, että koko muumiperhe suhtautuu kovin ynseästi ajatukseen joulunvietosta, jouluvalmistelut kuitenkin alkavat. Jokainen tekee sen toisilta salaa. Muumipappakin lähtee metsään hakemaan kuusta punaiseen kaulaliinaan pukeutuneena kirves olallaan ja samalla itsekseen tuumien: ’Jos vien kotiin vain aivan pienen kuusen niin tuskin sitä edes voi sanoa joulukuuseksi.’ Talvisessa metsässä tapahtuu muutakin jännää.

Pikku Myy on kohdannut poron matkustajineen ja ei halua millään päästää poroa eteenpäin – ikään kuin estääkseen joulun tulon. Jouluaaton saapuessa koko muumiperhe kuitenkin kokoontuu kellariin viettämään joulua – salaa tädiltä. He eivät halua myöntää, että ajatus joulusta kiehtoi heitä niin paljon.

Taiteilija Tove Slotte sai idean tuoda kuvan porosta Talvimetsä-koristeeseen luettuaan Tove Janssonin kirjoittaman jouluisen kirjeen, jota kuva koristi. Sanomalehtiasiaintoimisto oli vuonna 1963 tilannut taiteilija Tove Janssonilta englanninkielisen joulukirjeen lapsille. Se oli tarkoitettu vastauskirjeeksi niille lapsille, jotka kirjoittivat joulupukille Suomeen.

Lähde: Arabia Facebook -sivut

Mainokset